У NASA показали перші фото "Краю світу"

Офіційно: New Horizons пронісся в 3500 км від Ultima Thule і відправив на Землю перші фото далекого астероїда.

Астероїд Ultima Thule

Зонд NASA New Horizons пролетів повз самий далекий об'єкт в Сонячній системі, до якого коли-небудь добиралися земні апарати, і відправив на Землю його перші фото. Про це повідомили в NASA на прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
"Ми тільки що отримали сигнал, що підтверджує проліт New Horizons повз Ultima Thule. Наука допоможе нам вивчити нашу Сонячну систему", - під оплески заявили в NASA.
Ultima Thule (Край світу - ред.) - транснептуновий астероїд з пояса Койпера, який знаходиться в 6,5 млрд км від Сонця (від Землі до Сонця приблизно 150 млн км). Він являє собою уламок неправильної форми діаметром близько 30 км. Також відомо, що поверхня астероїда червона - ймовірно, через насиченість вуглеводнем.
Перше фото Ultima Thule:
New Horizons летів до астероїда 13 років. Першою місією Горизонтів було вивчення Плутона з його природним супутником Хароном. Надалі апарат пролетів також мимо Юпітера і успішно виконав гравітаційний маневр у його полі тяжіння.
Тепер же Нові Горизонти виходять на задвірки Сонячної системи - в пояс Койпера, який насичений "залишковим матеріалом" від формування Сонячної системи - здебільшого малими космічними тілами, що складаються з метану, аміаку і води.
Так з Горизонтів виглядав Ultima Thule 31 грудня:
Відзначається, що дані з зонда до Землі доходять зі швидкістю всього 1000 біт/с.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...