У НАТО запідозрили Росію в спробі чергової диверсії, - ЗМІ

Росія може навмисно пошкодити підводні кабелі, що забезпечують вихід в інтернет в Європі і Північній Америці.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на оцінки військових, передають Патріоти України.

"Ми зараз бачимо підводний діяльність в околицях підводних кабелів, який, як я вважаю, ніколи не бачили", - заявив командувач підводними силами НАТО Ендрю Леннон. За його словами, Росія "явно проявляє інтерес" до підводного інфраструктурі альянсу.

Зокрема, для забезпечення безпеки інфраструктури в Північній Атлантиці НАТО вирішило відновити командний пункт, закритий після закінчення холодної війни.

Союзники альянсу, як пише видання, також "поспішають наростити" можливості свого флоту і розробити вдосконалені літаки для виявлення підводних човнів.

Військові країн НАТО визнають - це може бути пов'язано з бажанням Кремля отримати можливість розірвати лінії передачі даних або будь-яким чином використовувати їх.

"Чи можете ви уявити собі сценарій, при якому ці кабелі будуть пошкоджені, що відразу ж катастрофічно вплине як на нашу економіку, так і на спосіб життя в цілому?" - заявив маршал британських ВВС Стюарт Піч.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...