"У нього є мрія...": Мережу розчулила зворушлива історію бійця - кримського татарина

Молодий хлопець Джеміль родом з Криму, де залишилися жити його батьки. В українського бійця сьогодні є головна мрія - повернутися додому, у звільнений Крим.

Про це йдеться на Facebook-сторінці фонду "Повернись живим", передають Патріоти України.

Джеміль розповідає, що з його посадою буває нелегко. Йому 22 роки і він – заступник командира батальйону "Королівської" бригади.

"Це часом буває непросто. Звичайно, важливу роль відіграє професіоналізм, але насамеперед усе залежить від внутрішнього стержня. Якщо ти не справляєшся з людьми, не є для них авторитетом, тобі нічого робити на такій посаді. Я вважаю, що справляюсь", – ділиться боєць.

На питання, як працювати з людьми і в чому секрет, він відповідає: "Людяність. Якщо людей поважаєш, вони поважають тебе. Мають значення не роки, а твоє прагнення і те, як ти ставишся до свого діла. Солдати весь час на передовій, вони бачать подекуди більше, ніж офіцери, з ними є про що порадитися".

Джеміль і журналіст Анастасія Федченко

Джеміль хотів стати актором, але вирішив круто змінити життя, тому закінчив Академію сухопутних військ у Львові, куди вступив ще в 2013 році. Про вибір шляху не шкодує, так як хотів показати батькові, що чогось вартий.

Коли боєць позбавлявся свого рідного дому під час анексії Криму, він ще вчився у "сухопутці". Його сім'я залишилася жити в Криму, але рідні бійця можуть приїжджати до нього, коли той у відпустці.

Війна для хлопця – справа честі, тому що таким чином він хоче повернути свій дім. "Я відчув, що треба щось робити, але є військовий обов’язок, є закони. Їх не можна порушувати, бо буде безлад. Я чекав рішення від влади. На жаль, нормального рішення вони так і не прийняли", – розповідає він.

У військового є мрія – повернути рідний Крим і запитати у жителів Криму, які ходили на "референдум", про що вони думали, коли голосували за приєднання до Росії. А ще він хоче створити сім'ю, тому скоро у офіцера буде весілля. Кожен день він дзвонить своїй нареченій і каже, що дуже сильно її любить.

У перемогу Джеміль вірить, але також вважає, що це – спільна справа. "На перемогу має працювати кожен громадянин, а не тільки військові. Війна триває. Але війна не тільки в пострілах, а і в словах, у бажанні щось змінити у цій країні. Обов’язок громадянина – не тільки поставити «галочку» на виборах за того чи іншого кандидата, а й контролювати його роботу", – каже боєць.

Також він розповідає, що потрібно підвищувати свідомість громадян. І слід це робити всюди: в школах, університетах, в ЗМІ та громадських організаціях. "Не треба просто халтурити, треба раз зробити і все, і все в нас буде добре", – стверджує Джеміль.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...