"Але покійник вже ожив": У Парижі "помер" всесвітньо відомий кінорежисер (оновлено)

У 1960 році вихід його першого повнометражного фільму ознаменував собою появу так званої "Нової хвилі" у кінематографі.

Помер великий французький кінорежисер, новатор і віртуоз Жан-Люк Годар. Останні кілька десятиліть він був джерелом натхнення для цілих поколінь кінематографістів усього світу, передають Патріоти України.

Жан-Люк Годар народився 3 грудня 1930 року в Парижі. Його батько, Поль Годар, був лікарем, а мати Оділь була родом з сім'ї швейцарських банкірів. Початкову освіту Жан-Люк отримав у Швейцарії, в місті Ньон, потім навчався в Парижі, в Ліцеї Бюффона.

У 1949 році вступив в Сорбонну і деякий час навчався там антропологію, але при цьому багато часу проводив у кінематографічних клубах Парижа, а в 1951 році почав писати статті про кіно в спеціалізованому журналі. У 1954 році дебютує як кінорежисер короткометражним фільмом "Операція бетон" ("Opération béton").

У 1960 році виходить його перший повнометражний фільм "На останньому диханні" ("À bout de souffle"), що ознаменував собою появу так званої "Нової хвилі" в кінематографі. Наступний фільм Годара "Маленький солдат" ("Le Petit Soldat", 1960) був заборонений цензурою і побачив світло тільки через три роки. У 1965 році виходить його культовий фільм "Альфавіль" ("Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution"), що носить риси критичної антитоталітарної антиутопії.

Захоплювався раннім радянським кіно Дзиги Вертова, намагався втілити в кіно його методику і підходи, пов'язані з деконструкцією принципу прямої нарративності. Активно брав участь у події травня 1968-го року, ставши одним з ідейних лідерів "лівого руху". У 1990-х Годар створює масштабну кіно-антологію "Історія кіно". У 2014 році поставив експериментальний 3D-фільм "Прощай, мова", удостоєний призу журі Каннського кінофестивалю і ряду інших нагород.

Усі любителі творчості великого режисера можуть видихнути - їхній кумир живий. З'ясувалося, що джерелом фейку про смерть Годара є сторінка Tommasso Debenedetti в Twitter. Її створив італійський журналіст 6 грудня 2018 року за п'ять годин до того, як запустив свій фейк. Перший був написаний англійською мовою і починався зі слова URGENT- СРОЧНО. Далі слід було твердження: «Федеральна рада Швейцарії отримала повідомлення про смерть кінорежисера Жан-Люка Годара».
Тут же послідував другий короткий «твіт» німецькою мовою: «СРОЧНО. Жан-Люк Годар помер». А за ним ще один: «Міністерство культури Франції підтвердило смерть кінорежисера Жан-Люка Годара. Офіційна заява в зв'язку з цим очікується найближчим часом».

І тільки потім Дебенедетті розмістив «твіт», в якому повідомив, що його аккаунт в Twitter створений для поширення фейковий новин.
Джерело: Факты
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...