У пеклі є особливе місце для Трюдо: У Білому домі лютують через "зраду" на G7

Представники Білого дому та особисто президент США Дональд Трамп зробили у неділю вкрай гострі заяви зі звинуваченнями на адресу канадського лідера Джастіна Трюдо.

Джастін Трюдо

Це стало реакцією на підсумкову прес-конференцію саміту G7, на якій Трюдо приєднався до критики на адресу нової торговельної політики США. При цьому в американській адміністрації наголосили, що не планують відступати від курсу на запровадження імпортних мит, передають Патріоти України.

Першим із критичними зауваженнями виступив особисто Трамп. У твіті, написаному з борту президентського літака під час перельоту в Азію, він назвав свого канадського колегу "слабким та нечесним", але не став розвивати звинувачення далі.

Згодом у неділю цю історію почали коментувати офіційні представники Білого дому. Топ-радник з економічних питань Ларрі Кудлов звинуватив Трюдо у "зраді". "Що ж виходить: він (Трамп) сідає в літак і відлітає, а потім Трюдо починає "підривати" його на прес-конференції? Вибачте, але це зрада. Це обман партнера", - заявив він в ефірі каналу CNN.

Директор Білого дому з торгової політики Пітер Наварро в ефірі каналу Fox News зробив ще гострішу заяву. "У пеклі є особливе місце для тих іноземних лідерів, які обирають дипломатію зради щодо президента Трампа, а потім намагаються встромити йому ніж у спину, коли президент іде до виходу. І це те, що зробив віроломний Джастін Трюдо з цієї блюзнірської прес-конференції. Слабкий, нечесний Джастін Трюдо", - прокоментував цей конфлікт представник Білого дому, наголосивши, що його заява ґрунтується на "сигналах, що надходять з борту №1".

Наварро також натякнув, що Канада відчує наслідки цього конфлікту. "Хочу сказати моїм канадським друзям, що це був один з найгірших політичних прорахунків канадського лідера у сучасній канадській історії", - наголосив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...