У Польщі вшанувують пам'ять бійців УНР (відео)

Захід охороняють польські силовики, які йдуть вздовж процесії, аби уникнути антиукраїнських провокацій.

У польському Перемишлі триває хода пам'яті про бійців УНР, похованих у Пікуличах на околиці міста. Участь у процесії беруть більше тисячі українців та поляків, передають Патріоти України з посиланням на «Укрінформ».

Захід охороняють польські силовики, які йдуть вздовж процесії, аби уникнути антиукраїнських провокацій. Водночас цього року поліції значно менше, ніж торік.

З України прибули представники з кількох областей, зокрема Львівської і Тернопільської. Львівщину на ході представляють, серед інших, голова ОДА Олег Синютка та голова облради Олександр Ганущин.

З польського боку в заході беруть участь колишні опозиціонери, відомі активісти та громадські діячі, зокрема Іза Хруслінська, Данута Куронь, колишній депутат Європарламенту Гражина Станішевська тощо.

Процесії передувала літургія в Українській греко-католицькій церкві за участю сотень вірян.

На військовому кладовищі в Пікуличах під Перемишлем є могили українських січових стрільців, вояків Української галицької армії, які в 1918-1920 роках на чолі з Симоном Петлюрою боролися поряд із Юзефом Пілсудським. На цвинтарі також є дві братські могили вояків УПА, які в 1946 і 1947 роках загинули в селах Бірча і Лішня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...