У Полтаві навколо мера-українофоба розгорівся новий кримінальний скандал

Олександра Мамая оголосили в розшук...

Олександр Мамай

У Полтаві знову вибухнув скандал, спровокований колишнім мером Олександром Мамаєм. У вівторок, 20 листопада, стало відомо, що він повернув собі право підпису міського голови, а 21 листопада СБУ та поліція оголосили його в розшук, а прокуратура відкрила проти нього кримінальне провадження, підозрюючи в скоєнні державного злочину, передають Патріоти України.

У прес-службі Головного територіального управління юстиції в Полтавській області заявили, що Мін'юст не вносив жодних змін до реєстру, вони були внесені невідомим державним реєстратором. Зараз за заявою міськради ведеться слідство. І вже з'ясувалося, що зміни до Єдиного державного реєстру внесла держреєстратор з Красноградської районної адміністрації Харківської області Наталія Батіченко.- Хто замовник цієї афери, ми розуміємо, ; висловився з цього приводу колишній полтавський градоначальник, глава фракції БПП в міськраді Андрій Матковський . - Але це вже не політика, а відкритий кримінал!

В ході розслідування вдалося встановити, що Батіченко за кілька днів до цього, 16 листопада, заявила до Красноградської поліцію про те, що на місцевому автовокзалі невідома особа викрала у неї гаманець, в якому знаходились 300 гривень, картка ПриватБанку і флешка з особистим електронним ключем до реєстру на ім'я Рублі Наталії Василівни. (Рубля це дівоче прізвище Наталії Батіченко). Однак держреєстратор не зробила жодних кроків до того, щоб заблокувати свій електронний підпис. І, мабуть, намагаючись, замести сліди, подала заяву в поліцію про крадіжку, сховавшись під своїм колишнім прізвищем.Вхід до реєстру було здійснено в Полтаві, з ІР-адреси міськради. Природно, в держреєстрі не означає ніяких документів, на підставі яких змінювалися відомості. А вони могли змінитися тільки на підставі судового рішення про анулювання рішення сесії міськради, яка 14 вересня цього року позбавила Олександра Мамая повноважень.

- Мамай зробив спробу повернутися, щоб докрасти те, що не встиг , заявив секретар міськради, тимчасово виконуючий обов'язки мера Олександр Шамота. - Традиційним для себе злочинним шляхом. Плутаниною з реєстрацією він намагається дестабілізувати ситуацію в місті. Але ми не допустимо, щоб реєстратор в змові з Мамаєм або іншими пройдисвітами зняв мера.

Прізвище колишнього міського голови Олександра Мамая, яка раптово з'явилася в реєстрі як керівника міськради, через кілька годин зникла з нього. Тепер там знову стоїть прізвище Олександра Шамоти.

Відносно держреєстратора, яка підіграла Мамаю, відкрито кримінальне провадження за статтею Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги. З нею працюють слідчі.

Нагадаємо, що 14 вересня 2018 року під час позачергової сесії депутати Полтавської міської ради одноголосно призупинили повноваження мера Олександра Мамая . Підставою для цього стали численні порушення правового характеру з його боку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...