У прагненні великого дива для маленької країни: Президент Хорватії стала секс-символом ЧС-2018 (фото, відео)

Вихід Хорватії в фінал чемпіонату світу 2018 викликав справжній фурор - історичне досягнення для країни, від якої майже не очікували виходу в фінал.

Колінда Грабар-Кітарович

Однак є в цьому святі своя незвичайна родзинка - "Картатих" постійно підтримує їх президент! Лідер Хорватії Колінда Грабар-Кітарович й раніше дивувала багатьох, але зараз їй підкоряється весь футбольний світ, передають Патріоти України.

Обнімку з тренером і затемнення Медведєва

Якщо коротко для знайомства - 50-річна Грабар-Кітарович більшу частину життя займалася політикою і домоглася висот не тільки в Хорватії, а й на міжнародній арені (наприклад, входить до керівного складу НАТО). З лютого 2015 го - президент Хорватії, раніше будучи її міністром закордонних справ і європейської інтеграції.

А зараз ця "хорватська Меркель" не просто приїхала на один-два матчі ЧС подивитися футбол через товсте скло ВІП-ложі - вона танцями святкує перемогу в чвертьфіналі прямо в роздягальні з командою, фотографується з уболівальниками (навіть з казахськими) і сидить на секторі з фанатами!

Власне, до матчу 1/4-й про футбольні пристрасті Грабар-Кітарович мало хто знав, поки вона не з'явилася на самому ЧС. Її тріумф - матч Хорватії та Росії, де балканці обіграли росіян в серії пенальті. Традиційно вона дивилася матч у ВІП-секторі, в компанії російського прем'єра Дмитра Медведєва. Але якщо той виглядав традиційно і понуро в повсякденному строгому костюмі, то Колінда ледь не виблискувала в футболці збірної.

Але емоції від успіху Хорватії таки добили і до ВІП-ложі, тому Кітарович не втрималася і тріумфально схопилася над Медведєвим (який, схоже, здорово здивувався такому).

Однак піком популярності Грабар-Кітарович стало відео, де хорватський президент завітала прямо в роздягальню і привітала команду - обняла кожного футболіста і працівника збірної, а також здорово пострибала в тріумфальному танці.


Звичайно, все може виглядати як звичайна PR-акція - політики іноді йдуть на такі вчинки заради позитивного іміджу. Але це не той випадок. По-перше, зустріч Кітарович зі збірною сталася лише в чвертьфіналі (а не після фіналу або півфіналу), де градус перемоги не настільки великий, щоб витрачати на це час. А по-друге, Грабар-Кітарович не прилетіла саме на цей поєдинок в розрахунку на перемогу над Росією - президент прибула на ЧС як приватна особа літаком економ-класу і дивилася матч Данія - Хорватія просто з трибун з іншими вболівальниками (ну хіба таке можливо взагалі?).

Після одного з матчів сфотографуватися з Коліндою змогли навіть казахські (!) вболівальники, які приїхали на ЧС. "Вона сама до нас спустилася. Йшла до хорватських уболівальників, ми опинилися між ними і нею. Охорона спробувала нас зупинити, але вона поглядом "відвела" їх", - розповіли казахи.

Трампу і Папі Римському - по футболці

Взагалі ж Коліндою Грабар-Кітарович захоплюються в Хорватії вже не один рік. Мало того, що вона перша жінка-президент в історії країни, так ще і "спортсмен-комсомолець" в найкращому сенсі цього виразу. Скромна і без понтів, елегантна, не з багатої-мажорній сім'ї, своя людина в НАТО і в народі.

Коли Грабар-Кітарович стала президентом, місцеві ЗМІ тут же прославили нового лідера справжньою красою в її виконанні. Благо, Колінді є чим пишатися не тільки в плані внутрішніх якостей.

Але взагалі не варто вважати, що Грабар-Кітарович - публічна секс-бомба або любить показуватися на камеру в такому образі. У Колінди вже майже 20 років є сім'я і двоє дітей, а сама вона досить рідко потрапляє не в політичні видання.

Взагалі ж поява Грабар-Кітарович на чемпіонаті світу і такий жвавий інтерес до футболу - НЕ новизна. Президент Хорватії раніше відвідувала матчі клубного футболу, "підтоплюючи" за Динамо Загреб, а також волейбольні та баскетбольні зустрічі хорватських збірних.

Проводячи міжнародні зустрічі з лідерами різних країн, президент Хорватії часто буквально "змішує футбол з політикою".

Ось така вона, перша в Хорватії і зовсім нетипова для нашого уявлення жінка-президент - Колінда Грабар-Кітарович.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...