У Раді розповіли, коли розглянуть подання на арешт Савченко

Подання на притягнення народного депутата Надії Савченко до кримінальної відповідальності, її затримання і арешт, яке генеральний прокурор України Юрій Луценко 15 березня вніс до Верховної Ради, розглянеться не раніше, ніж наступного тижня.

"Без проблем, у нас по процедурі, якщо він сьогодні внесе, відразу надається право народному депутату 5 днів на надання пояснення, і тільки після цього регламентний комітет має право зібратися і провести засідання", – розповів в коментарю "Обозревателю" народний депутат від фракціїї БПП, член регламентного комітету Володимир Арешонков, передають Патріоти України.

За його словам, якщо сьогодні Луценко подасть подання, а голова ВР Андрій Парубій його підпише і передасть у комітет, то його розгляд відбудеться лише в середу, 21 березня. "Може таке бути, що нардеп дасть нам пояснення відразу, тоді ми маючи на руках пояснення можемо зібратися раніше. Але це буде не раніше наступного тижня у будь-якому випадку", – додав нардеп.

Таку думку підтвердила і народний депутат від фракції "Народний фронт", член регламентного комітету ВР Ірина Єфремова. На питання, чи очікує сьогодні комітет подання на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, її затримання і арешт, вона відповіла: "Не буде його сьогодні, я думаю".

Щодо розгляду подання у комітеті, Єфремова також зазначила, що якщо голова комітету збере його членів на внепланове засідання, подання можуть розглянути раніше, але на питання, чи може це відбутися цього тижня народний депутат сказала: "Я думаю, що ні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...