У РФ пояснили, хто не дає Путіну піти з Донбасу

Напередодні президентських виборів Володимир Путін не може собі дозволити вихід Росії з Донбасу з цілої низки вагомих причин, зокрема, через те, що в такому випадку втратить підтримку "істотних угруповань" в російському політичному істеблішменті.

Юрій Федоров

Таку думку "Обозревателю" висловив російський військово-політичний експерт, який живе в Празі, Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Чи є підстави вважати, що Путін піде з України, з Донбасу? Я думаю, що підстав для цього немає. Це буде означати, що він визнає вже не просто фактично, а й політично провал всієї своєї авантюри, пов'язаної зі сходом України", - переконаний він.

На думку експерта, "це досить погано позначиться на його внутрішньополітичних позиціях". У цьому контексті Федоров пояснив: "У Росії дуже сильні ті кола і сили, які вважають, що Кремль і надалі повинен проводити жорстку лінію щодо України, намагатися максимально дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі шляхом терористичних актів, в тому числі шляхом військового тиску уздовж лінії розмежування, постійних військових провокацій тощо".

"Якщо Путін дійсно ризикне піти на якісь кроки, на зниження напруженості в районі Донбасу, це може важко позначитися на його внутрішньополітичному становищі, особливо напередодні виборів, коли йому потрібно заручитися підтримкою всіх скільки-небудь істотних угруповань, що існують в політичному істеблішменті Росії", - підкреслив експерт.

Відповідаючи на запитання "Обозревателя", чи можна економічні санкції США щодо Росії назвати серйозним фактором тиску на Кремль в питанні України, Федоров сказав: "Санкції - це дуже серйозний фактор, але, наскільки я розумію, ці санкції, які затверджені керівництвом США, пов'язані не з проблемою російсько-українських взаємин, російської агресії проти України. Це як би покарання Росії за втручання у виборчий процес в Сполучених Штатах".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...