У Росії одним ворогом більше: Стало відомо, де проходили підготовку організатори серії вибухів у Швеції

Фігуранти справи про вибухи в Гетеборзі пройшли підготовку в Росії.

Про це розповів прокурор Матс Юнгквіст, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

За його словами, підозрювані у віці 20, 23 і 50 років підтримували контакт зі скандинавською радикальної націонал-соціалістичною організацією "Північне рух опору". Крім того, двоє з трьох, що знаходяться на лаві підсудних, пройшли навчання в таборі ультранаціоналістичного "Русского имперского движения" (РІД) під Санкт-Петербургом.

Обвинувачені пройшли інтенсивний курс підготовки, який за часом зайняв "від декількох днів до тижня", пояснив прокурор. Підйом здійснювався в 07:00 ранку, відбій - о 22:00 вечора. Табір розташовувався на території ряду занедбаних будівель неподалік від Північної столиці. Слідство має в своєму розпорядженні фотографії, на яких чоловіки у військовій формі тримають в руках автомати Калашникова.

Як нагадує газета Dagens Nyheter, засновник РІД Станіслав Воробйов, зокрема, особисто відвідував Швецію. Російська організація також перераховувала кошти Північному руху опору.

Крім того, до воєнізованих тренінгів підсудних мав відношення центр тактичної та вогневої підготовки "Партизан", який знаходиться в тісному зв'язку з РІД і проводить "навчання цивільного населення особистого виживання в умовах воєн", відзначає газета.

Видання Göteborgs-Posten, в свою чергу, відзначає, що підозрювані повернулися до Швеції в серпні 2016 року і два місяці по тому розпочали закладання бомб в Гетеборзі. Двом з проходять по справі пред'явлено звинувачення в спробі вбивства або нападу при обтяжуючих обставинах. Крім того, всім трьом інкримінують створення загрози суспільній безпеці.

Перший із серії вибухів прогримів 11 листопада 2016 року в будівлі форуму, де збиралися члени шведської лівої організації. За щасливим збігом обставин ніхто не постраждав. 5 січня 2017 року вибуховий пристрій здетонував в центрі для біженців на заході Гетеборга, серйозні поранення ніг отримав один з його співробітників. Третя бомба була виявлена 25 січня цього року на території кемпінгу на околиці міста, де в цей період були розміщені здобувачі притулку. Вона не була приведена в дію через помилки при складанні пристрою.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...