У Росії помер політик, який висунув гучні звинувачення на адресу Путіна

15 січня в Росії помер громадський і політичний діяч Віктор Анпілов, який раніше назвав президента РФ Володимира Путіна узурпатором.

Віктор Анпілов

Про це йдеться на його сторінці в Facebook, передають Патріоти України. "Сьогодні, не приходячи до тями після інсульту, помер Віктор Анпілов", - сказано в повідомленні.

Політику було 72 роки. До тексту додали рядки з вірша іспанського кінорежисера Тіто Фернандеса. "Одного з кандидатів в президенти Володимира Путіна потрібно залучити за узурпацію влади, як свідчить конституція", - сказав Анпілов 12 січня 2018 року.

Політик народився 2 жовтня 1945 року в селі Червона Глина Краснодарського краю. У 1973 році закінчив факультет журналістики МГУ. Після закінчення був перекладачем у Вищій комсомольській школі, працював на Кубі в міністерстві торгового флоту. У Росії працював в районних газетах Підмосков'я.

У 1990 році був обраний депутатом Мосради від 401-го Солнцевского виборчого округу Москви. Був активним учасником і організатором акцій протесту проти екс-президента Росії Бориса Єльцина в 1992-1993 роках. Анпілов брав участь в політичному конфлікті восени 1993 року. У протистоянні Бориса Єльцина і Верховної Ради Росії політик підтримав раду, за що був заарештований 7 жовтня 1993 року. У лютому 1994 року він був звільнений зі слідчого ізолятора рішенням Держдуми.

У 2006-2007 роках брав участь у мітингах руху "Інша Росія". У 2012 році був довіреною особою кандидата в президенти Росії Володимира Жириновського.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...