"У Росії роблять усе, щоб наступного разу російські офіцери загинули не від дружнього вогню сирійських дурнів, а від професійного вогню опонентів", - Шендерович

На думку письменника, "у війні Ірану з Ізраїлем Росія "з якогось бодуна" стала на бік Ірану і бандитів "Хезболли".

Віктор Шендерович

Поведінка РФ в історії зі збитим у Сирії російським літаком Іл-20 може призвести до сутичок із силами Ізраїлю. Таку думку висловив російський письменник Віктор Шендерович, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"У Росії роблять усе для того, щоб наступного разу російські офіцери загинули не від дружнього вогню сирійських дурнів, а від професійного вогню опонентів. Вони роблять самі для цього все. Коли ми постачаємо [ракетні комплекси] С-300 "Хезболлі" фактично, тому що йдеться не про [президента Сирії Башара] Асада. Ідеться про те, що туди увійшла "Хезболла", а "Хезболла" – це Іран. А Іран – це держава, яка давно поставила за мету знищення Ізраїлю як держави", – сказав він.

За словами письменника, у війні Ірану з Ізраїлем Росія стала на бік Ірану і бандитів "Хезболли" "з якогось бодуна". "Що пов'язує наше керівництво з "Хезболлою" – не знаю, які товарно-грошові відносини стратегічні. Знаю, що в Ізраїлі мільйон наших співгромадян, які перебувають під смертельною загрозою завдяки рішенням російського уряду. Ну, я не апелюю до моральних категорій у ситуації з російським урядом. Це безглуздо. Але хоча б здоровий глузд трохи увімкніть. Ви вважаєте, що американські "Томагавки" та ізраїльські літаки не подолають цього. Подолають. Уже долали і ще подолають", – зазначив Шендерович.

Відповідаючи на запитання, чи можливе, на його думку, пряме зіткнення, письменник відповів: "Не можливість, а прямий крок Росія зробила, вписавшись за "Хезболлу". "Зрозумійте, Ізраїль вибору не має. "Хезболла" біля кордону Ізраїлю неприпустима для Ізраїлю, тому що це загроза просто життю. Тому що це вбивці, які просто офіційні вбивці, вони поставили завданням убивство, знищення Ізраїлю. Це ніби у статутних документах у них – знищення Ізраїлю. Росія найсучаснішу свою зброю дає "Хезболлі" та Ірану", – підкреслив Шендерович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...