У Росії висміяли нову істерику патріарха Кирила

Російський прозаїк, поет і драматург Володимир Войнович в іронічній формі прокоментував нещодавнє висловлювання глави Російської православної церкви патріарха Кирила про прийдешній кінець світу.

Патріарх Кирил

Про це Войнович написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Щось я не зрозумію, з чого наш Святіший раптом сполошився і сповіщає нас про наступаючий кінець світу. Ну, та він, звичайно, ближче до самого Верху сидить, у нього, може, інсайдерська інформація, що Син Божий, осідлавши свого осла, збирається вдруге відвідати нас із генеральною інспекцією, наскільки успішно ми тут грузнемо в наших гріхах. Ми, недопущені до цих таїнств, дивуємося: як це, кінець світу? Всього світу або тільки світу в одній окремо взятій країні? І за що?", - зазначив він.

За його словами, в Росії "все добре". "Олімпіаду з тріумфом провели, Крим у рідну гавань успішно відбуксирували, шахтарям і трактористам Донбасу гуманітарну допомогу надали, своїм пенсіонерам видали по 5 тисяч на рило, а з Сирії війська вже вивели навіть кілька разів. Ми практично всі - 86% - одностайні. Ми за, а ті, які не ми, чомусь проти. Вони нас ненавидять, але ми до цього звикли, і їхні санкції плюс наші контрсанкціі нам навіть на користь, бо сприяють розвитку нашого аграрного комплексу. Так що все йшло до вчорашнього дня, як то кажуть, шляхом, і раптом - на тобі! - Апокаліпсис! Наближається!" - заявив Войнович.

Письменник був дуже здивований звістці про те, хто винен у передбаченому Апокаліпсисі. "Я грішним ділом подумав, що винні ті, які забезпечили нам вищеописане благоденство, включаючи 5 тисяч на рило. А виявляється, ні-і! Винна у всьому - як одразу не здогадатися? - інтелігенція. Це вона робить багато чого поганого і - увага! - демонструє гріх через кіно і театр. Ось у чому корінь! Раз це так і нам всім загрожує Страшний Суд, тоді, може, влаштувати його заздалегідь і своїми силами? Якщо з усією інтелігенцією одразу впоратися важко, то можна обмежитися поки режисерами кіно і театру. Тим більше, що початок уже покладено. Одного вже посадили, інших внесли у список, тепер залишилося всіх їх скинути в геєну вогненну або хоча б туди, де під конвоєм подібний контингент робить щось корисне. Валить, припустимо, ліс або шиє рукавиці. Тоді-то ми всі врятуємося", - підсумував він.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...