У Росії "збунтувалися": Введення санкцій перешкоджає здійсненню ділової актівності

Через посилення санкцій Сполучених Штатів Америки проти Росії РФ втратить іноземні інвестиції.

Антон Данилов-Данільян

Про це повідомляє "Газета.ru", передають Патріоти України.

Так, співголова "Ділової Росії" Антон Данилов-Данільян пояснив, що якщо на великих банках, які знаходяться під санкціями, наприклад як Сбербанк, санкції ніяк не позначаться, то на дрібних гравцях може відбитися досить відчутно.

У новий розширений пакет санкцій потрапили в тому числі банки, що знаходяться в окупованому Криму. У чорному списку також значаться Індустріальний ощадний банк, банк "Рубльов", Чорноморський банк розвитку та реконструкції, банк "Північний кредит", банк "Таатта", банк "Центр міжнародних розрахунків" і КБ "Ярославич" (ВВБ)

За словами Данилова-Данильяна, санкції для дрібних банків можуть призвести до проблем з прибутком, що, природно, банки компенсують за рахунок своїх клієнтів, змінивши умови надання послуг.

Крім того, Росія втрачає вільний доступ до західних технологій в ключовій нафтогазової галузі, а також стає інвестиційно непривабливою на тривалий термін.

Цього року іноземні інвестори вже активно виводять гроші з російських акцій. За даними EPFR, за п'ять останніх місяців вони вивели з фондів, орієнтованих на Росію, близько $ 2 млрд. За неповний липня фонди втратили близько $ 300 млн. Нових проектів в реальному секторі також небагато.

Якщо буде вибір, інвестори будуть вибирати партнерів з інших країн, а не Росії, говорить Данилов-Данільян. Таким чином, РФ просто стане небажаним контрагентом, вважає експерт.

Якщо спільних проектів з Китаєм це не торкнеться, то вже на здійсненні проектів з Гонконгом, В'єтнамом, Малайзією, Японією, Індонезією, країнами, які активно працюють із США, це відіб'ється, вважає Данилов-Данільян.

Як резюмують в Асоціації Європейського бізнесу (АЄБ), введення санкцій в цілому перешкоджає нормальному здійсненню ділової актівності.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...