У скреп буде істерика: Латвія оприлюднить списки агентів КДБ

Зацікавлені сторони зможуть отримати доступ до імен колишніх агентів КДБ, розміщених в інтернеті.

В Латвії опублікують повну базу даних республіканського КДБ, захоплену 1991 року під час розпаду СРСР, передають Патріоти України з посиланням на латвійські ЗМІ.

Повідомляється, що публікації почнуться одразу після набрання чинності відповідних урядових постанов.

"Зацікавлені сторони зможуть отримати доступ до імен колишніх агентів КДБ, розміщених в інтернеті", - йдеться в повідомленні.

Документи будуть опубліковані в оригінальному вигляді, більшість із них російською мовою і написані від руки. Точна дата опублікування поки що невідома.

Буде оприлюднена картотека агентури КДБ в алфавітному порядку - 10 612 карток. Є також картотека статистичного обліку агентури КДБ (4141 картка). У ній все ті самі імена, що і в алфавітній картотеці, але згруповані за належністю до структурних одиниць Комітету держбезпеки. Цей архів за радянських часів використовували для підготовки звітності.

Також у Латвії опублікують картотеку "позаштатних оперативних працівників КДБ" - осіб, які на громадських засадах надавали чекістам "допомогу в контррозвідувальній діяльності на транспортних, промислових об'єктах, а також окремих закладах Міноборони". У цьому архіві знаходиться 75 карток. Позаштатним оперативникам не давали позивних, а створювали абревіатуру з перших букв імені, прізвища та по батькові.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...