У США дали Україні рецепт перемоги над Росією у війні

На думку експерта, підвищити шанси на перемогу у війні Україні допоможуть боротьба з корупцією, розвиток армії і реформи.

Про це в своїй статті пише експерт Atlantic Council Мелінда Харинг, передають Патріоти України з посиланням на "Дзеркало тижня".

Головним питанням для України є: як їй стати на шлях процвітання на тлі нескінченної війни на сході і закоренілої корупції.

На думку командувача армії США в Європі генерала Бена Ходжес, ключем до процвітання залишається прозорість.

"Сонячне світло вбиває цвіль. Кожна річ: від вартості уніформи, черевик, шолома або будь-якого іншого спорядження, - оцінюється, а потім Конгрес вирішує, скільки грошей має бути витрачено", - сказав Ходжес, додавши, що конгресмени змушують військове командування відповідати за ефективне використання виділеного фінансування.

Колишній старший помічник міністра оборони США Майкл Карпентер закликав уряд України закрити "Укроборонпром", пояснивши пропозицію тим, що держкомпанія загрузла в "корупції астрономічних масштабів".

"Це життєво важливо для перемоги над Росією. Ви програєте, якщо не поборете корупцію в секторі", - підкреслив він.

За словами Карпентера, від реформування оборонного сектора залежить і залучення прямих іноземних інвестицій, яких в Україні майже не було останні три роки.

"Американські компанії ні копійки не інвестують в Україну, поки "Укроборонпром" і весь сектор буде корумпованим", - сказав Карпентер.

Експерти відзначають, що Україна не може приєднатися до НАТО на чолі з радянськими генералами.

З іншого боку, генерал Ходжес вважає українських військових "дуже компетентними", додавши, що США виграють від взаємодії з ними, вивчаючи їх досвід боротьби проти російських тактик і технік.

Карпентер підкреслив, що санкції проти Росії стали хорошим інструментом, який був "мало використаний". "Настав час посилити їх", - сказав Карпентер, запропонувавши накласти обмеження на великі російські банки.

За його словами, США слід продовжувати розвивати українські військові можливості і водночас відмовитися від переговорів, "які посадили неправильних людей за стіл". Зокрема, він вважає, що Нормандський формат повинен включати представників США. А одних тільки переговорів спецпредставника Курта Волкера з кремлівським "сірим кардиналом" Владісловам Сурковим мало.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...