У США помер відомий український поет

​23 вересня помер видатний український поет, професор Іллінойського університету Богдан Рубчак.
Богдан Рубчак

Про це на своїй сторінці в Facebook написав кінокритик Сергій Тримбач, передають Патріоти України. За його словами, чоловік помер в лікарні Нью-Джерсі, у віці 83 років.

Сумну звістку критику повідомила дружина поета Мар'яна Рубчак. "Відійшов один з творців Нью-Йоркської групи, поет особливого мелосу в українській поезії, глибокий знавець літератури, ерудит, богемник, просто мій старший друг, з яким протягом майже десятиліття дружив. Ця дружба була честю для мене. Останні роки Богдан з дружиною жив у Бунтоні (Нью-Джерсі). Його будинок і серце були відкриті для світу, він знав ціну словам і вмів, як чарівник, їх оживляти", - підкреслив Тримбач.
Рубчак був автором численних поетичних збірок, серед яких: "Кам'яний сад" (Нью-Йорк-Чикаго, 1956), "Промениста зрада" (Нью-Йорк-Чикаго, 1960;), "Дівчина без країни" (Нью-Йорк-Чикаго , 1963), "Особиста Кліо" (Нью-Йорк: В-во Нью-Йоркської Групи, 1967) та інші.
З 1948 року викладав в Рутгерского і в Іллінойському університетах США.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...