У США розкрили, як "фабрика тролів" Кремля вербувала американців

Російське "Агентство інтернет-досліджень" (Internet Research Agency), також відоме як кремлівська "фабрика тролів", залучало громадських активістів США для розпалювання расових і політичних конфліктів.

Про це повідомляє ABC, передають Патріоти України.

За інформацією джерел телеканалу в Конгресі, зокрема, агентство використовувало дві онлайн-групи BlackMattersUS і BlackFist, щоб зв'язатися з "незадоволеними американцями" і "заохотити активістів до організації акцій, заняттями самооборони і створенням музичних кліпів".

При цьому в низці випадків американським активістам навіть надавали фінансування.

Телеканалу не вдалося зв'язатися з представниками BlackMattersUS і BlackFist. Водночас музикант Ронні Х'юстон із Сент-Луїса підтвердив, що в березні 2016 року до нього звернувся член BlackMattersUS і запропонував записати музичний кліп про "соціальні проблеми" і прояви жорстокості з боку поліції щодо афроамериканців.

Інший активіст, Нолан Хек із Лос-Анджелеса, розповів, що в минулому році в BlackMattersUS його попросили допомогти організувати мітинги на захист цивільних прав. За сприяння йому пообіцяли відшкодувати частину його витрат на відрядження. За його словами, йому тоді навіть не приходила в голову думка про можливий зв'язок організації з Росією.

Як повідомляє "Голос Америки", в свою чергу журналістам BuzzFeed News вдалося поспілкуватися з обдуреними активістами.

Четверо співрозмовників видання зізналися, що хоча і вважали контакти з цими організаціями дивними, але поняття не мали, що вони стали жертвами іноземного вербування.

За словами одного з активістів руху проти расизму, який співпрацював із BlackMattersUS під час проведення мітингу проти расизму, йому здалося дивним, що активістку організації "супроводжувала біла людина, яка не посміхався і не казала жодного слова".

Громадський працівник Конрад Джеймс зізнався, що був злий, коли дізнався про російський вплив на свою діяльність.

"Вони використовували культуру чорношкірих тут в Америці як трамплін для тактики і стратегії роз'єднання", - заявив він.

За даними ЗМІ, діяльність російського агентства не припинилася після завершення президентських виборів у США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...