У США виступили з гучною погрозою Росії по війні в Сирії

Американські льотчики все частіше спостерігають раптові і потенційно небезпечні маневри російських винищувачів над зоною конфлікту. У разі конфронтації вони готові припиняти "недружні" спроби.

Про це розповів підполковник ВПС США під псевдонімом "Окс", який пілотує стелс-винищувач F-22 Raptor із 95-ї ескадрильї, яка розміщена на американській авіабазі Аль-Дафра в ОАЕ, повідомляє "Гордон" із посиланням на Aviation Week, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом інциденти відбуваються зі зростаючою регулярністю і за останні кілька років американські пілоти безліч разів зв'язувалися з російськими колегами по закритій лінії через прольоти літаків Військово-космічних сил (ВКС) РФ у зоні вогневого ураження наземних військ коаліції.

Російські літаки регулярно "зависають" поруч із силами коаліції на 20-30 хвилин.

"Не зрозуміло, чи роблять вони це для того, щоб вивчити нашу реакцію, або ж це просто помилкові дії з їхнього боку. Так чи так, це виклик, на який ми щодня повинні давати відповідь", - зазначив Окс.

Він пояснив, що F-22 призначені для дій на далеких дистанціях, оскільки сконструйовані як зброя, що діє за принципом "перший побачив - перший убив".

У разі, якщо російські винищувачі здійснюють загрозливі маневри, американські пілоти "пильно стежать" за ними, щоб бути готовими "діяти за найменшим натяком на конфронтацію".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...