У США застерегли Трампа від повторення сирійських помилок в Україні

Росія може змусити США повторити в Україні ту ж помилку, що і в Сирії, пішовши на поступки Кремлю.

Про це пише американський журналіст Джош Рогін (Josh Rogin) в блозі видання The Washington Post, передають Патріоти України.

"Після підігрування Росії в Сирії адміністрація Трампа зараз ризикує повторити помилку в Україні, де розгораються дискусії з приводу пропозиції Росії (по миротворцях на Донбасі, - ред.). План Москви щодо легітимації її вторгнення і контролю над двома східними регіонами полягає у втягуванні Трампа в ще одну погану угоду", - пише журналіста.

Він зазначає, що поведінка президента РФ в Сирії і Україні досить схоже: він використовує війська для активізації конфлікту, а потім звертається до Заходу з пропозицією щодо деескалації.

"Звертаючись до європейського й американського бажанням світу без інтервенції Заходу, російський президент висуває передбачуваний компроміс. Проте насправді пропозиції Путіна призначені для того, щоб розділити його супротивників і зміцнити його завоювання", - підкреслив Джош Рогін.

Нагадаємо, у вересні Кремль запропонував розмістити миротворців ООН на Донбасі, зокрема, на лінії розмежування між українською армією і бойовиками. Однак РФ виступає категорично проти того, щоб "блакитні каски" перебували на непідконтрольному Києву російсько-українському кордоні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...