"У стані сильного щиросердного хвилювання": Суд виправдав сина народного депутата у справі "п’яного" ДТП

Солом'янський райсуд Києва визнав сина депутата Верховної Ради Ігоря Молотка Дениса невинним у злісній непокорі поліції після "п’яного" ДТП з 4 постраждалими у листопаді 2016 року.

Денис Молоток, який влаштував п'яні гонки на автомобілі Mercedes GL вулицями столиці в листопаді минулого року

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на матеріали суду, передають Патріоти України.

У протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що 6 листопада 2016 року Mercedes GL350 під керуванням сина депутата потрапив у ДТП на вулиці Борщагівській. Відзначається, що водій чинив злісну непокору вимозі поліцейського залишитися в автомобілі й намагався утекти з місця події.

У результаті Дениса Молотка знайшли і затримали, а його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 185 (злісна непокора законним вимогам поліцейського) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Син депутата в суд не з'явився, однак подав свої письмові пояснення. Згідно з ними, 6 листопада 2016 року близько 4:00 він керував Mercedes GL350, не впорався з керуванням і зіштовхнувся з автомобілем Daewoo Matiz і патрульною машиною.

Молоток письмово пояснював, що після зіткнення він проїхав деяку відстань, мовляв, не зміг швидко зупинитися через сильне пошкодження правого колеса його машини.

"У цей момент він був у стані сильного щиросердного хвилювання внаслідок ДТП. Таким чином, автомобіль не зупинився на місці ДТП і проїхав деяку відстань уперед. Після зупинки він, перебуваючи в шоковому стані, вийшов з автомобіля й перебував поруч із ним, очікуючи поліції", - йдеться в матеріалах суду з посиланням на пояснення Дениса Молотка.

Син депутата стверджує, що не чинив жодного опору поліцейським.

Суд ухвалив, що склад правопорушення, яке зазначене в адмінпротоколі, не відповідає диспозиції норми, інкримінованої Денису Молотку статті, тож він не може бути притягнутий до відповідальності.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...