У столичній музичній школі дітей навчають на репертуарі зірок російської естради

Батьки звернулися до викладача і отримали несподівану відповідь...

У Київській державній муніципальній музичній школі навчають дітей російською мовою, а всі розспівування та пісні для малят – з репертуару російських зірок. Про це повідомив журналіст Богдан Кутєпов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

В музичній школі навчається його донька Ніна. Дівчинка після занять розповіла, що викладач музики розмовляє з учнями російською мовою і збирається розучувати з ними пісню з репертуару Алли Пугачової.

"Вчителька молода, її по-людськи шкода, вона з Херсона, а там все було російською. Але не вірю, що не існує вправ на українському. Не кажучи вже про те, що не хотілося б, щоб першу ж пісню, яку розучить Ніна, була піснею Алли Пугачової: виконавиці з санкційного списку, яка вважає Крим Росією ", - зазначив Кутєпов.

Батьки поговорили з викладачкою, і вона погодилася розмовляти на заняттях українською мовою, але пояснила, що на сольфеджіо, яке вивчає дівчинка, україномовного вчителя вони навряд чи знайдуть. Крім того, вчителька розповіла, що у них всі розспівування російською мовою.

"Я поговорила з керівництвом, пропоную так: я буду розмовляти з Ніною українською, але всі розспівування російською, зрозумійте, інших немає, є тільки одна академічна база. Добре, Пугачову співати не будемо, будемо англійські пісні. Але всі вправи російською", - цитує слова викладачки з вокалу дружина журналіста Христина Коціра.

Вона обурена цією ситуацією і дивується, що в українській музичній школі досі всі методичні посібники російською мовою.

"Йшов 28-й рік незалежності. П'ятий рік війни з Росією. У державних школах дивувалися проханню проводити заняття українською і переконували, що вправ і пісеньок українською не існує в природі ", - написала жінка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...