У столиці України вважають Крим російським і бояться "агентів" інших конфесій (фотофакт)

У Свято-Покровському монастирі міста Києва проводилися тури в Росію. А також в ньому попереджають про "агентів" церков інших конфесій.

На території Голосіївської пустині на одному зі стендів журналістами було знайдено оголошення такого змісту: "На территории монастыря не благословляется самочинное учительство и наставничество кто бы это ни был (священники, схимники, монахи или миряне). Очень часто под видом благочестивой “наставницы” или “прозорливого батюшки” могут встретиться люди не имеющие ни духовного опыта ни духовного образования” и своими “духовными” или “прозорливыми” советами наносят непоправимый вред наивным слушателям", - передають Патріоти України.

Цікава заява, враховуючи той факт, що найчастіше на території храму можна зустріти священиків УПЦ МП. Можливо, духовенство Московського патріархату боїться прихожан і ченців УПЦ КП? Тільки навіщо останнім відвідувати обитель "конкуруючої" церкви? Переманювати віруючих?

Навряд чи, скоріше мова йде про випадок, коли Євген Карась та активісти С14 затримали бразильського бойовика "Л/ДНР" Рафаеля Лусваргі, який переховувався на території Свято-Покровського монастиря. "Як тебе звати, с**ара? Як тебе звати, гнида? Тому що, коли зміниться влада, я прийду до тебе", - так Карась відреагував на спроби священика відповідати на питання Лусваргі.
Після цього випадку і з'явилося повідомлення на стенді храму, завуальоване під "спроби прозорливих батюшок займатися неправильним віровченням". Швидше за все, керівництво монастиря побоюється наступних візитів небайдужих громадян. Адже не кожен зважиться на приховування від правосуддя терористів, на чиїх руках кров українців.
Журналісти також звернули увагу і на рекламу поїздок до святих місць. Ми поцікавилися, чи проводяться екскурсії до Криму або Росії. Зателефонувавши за номером телефону, ми почули, що вся інформація є на сайті, але уточнили, що тури в РФ не організовуються.

А ось на сайті ми знайшли цікаву таблицю. Зверніть увагу, що розклад подорожей по намоленим місцям Росії датується 2016 роком. І що найцікавіше, в ній чомусь значиться Крим. Невже тур-оператори та настоятелі Голосіївської пустині вважають, що окупований півострів належить країні-агресору?

Коментувати цю плутанину після повторного дзвінка нам відмовилися.

Ось так і виходить, що, поки ми засуджуємо телеканали за демонстрацію карти України без Криму, політичні сепаратистські смисли з'являються на інформаційних ресурсах УПЦ МП. І якби не скандали, пов'язані з Російською православною церквою, прихожан Московського патріархату продовжували б возити в країну, яка розв'язала війну проти України.

Джерело: Інформатор
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...