У Вірменії почалася реакція: Затриманий лідер опозиції, протестувальників розганяють гранатами (відео)

У столиці Вірменії Єревані поліція почала розгін демонстрантів. Правоохоронці застосовують світло-шумові гранати і проводять затримання учасників протесту.

Повідомляється про затримання лідера протестуючих Ніколи Пашиняна, передають Патріоти України з посиланням на вірменську службу Радіо Свобода.

Вранці Нікола Пашинян провів зустріч з прем'єр-міністром Сержем Саргсяном. Пізніше в поліції повідомили, що лідерів опозиції «видалили з місця зборів». Зустріч проходила в присутності журналістів, на що Сергсян відреагував подивом, заявивши, що не уявляє, як можна вести діалог під прицілом телекамер. На що Пашинян йому відповів - «Ми прийшли вести не діалог, а питання його відставки і мирної передачі влади».

«Це не переговори, це не діалог, а просто ультиматум, шантаж по відношенню до держави, законної влади, - відповів Серж Саргсян. - Ви не усвідомлюєте ступінь відповідальності, Ви не винесли уроків з подій 1 березня, і якщо ви будете говорити таким тоном, то мені залишається ще раз дати Вам раду повернутися в правове поле і взагалі в межі логічних дій. В іншому випадку вся відповідальність ляже на Вас. Вибирайте».
Пашинян на це відповів: «Пан Саргсян, я хочу бути гранично ясним, щоб взагалі з нами ніхто не насмілювався і не міг наважитися говорити тоном погроз. Я кажу, що Ви не уявляєте ситуацію в республіці. Ви не маєте в Республіці Вірменія тієї влади, про яку Вам доповідають, влада в Республіці Вірменія перейшла в руки народу».
«Фракція, яка набрала 7-8%, не має права говорити від імені народу, і я більше не бажаю продовжувати з Вами розмову. Якщо Ви не визнаєте законну вимогу держави, до побачення, - заявив Серж Саргсян і, звернувшись до журналістів, додав: - Панове журналісти, самі можете зробити висновки». Потім Саргсян встав і пішов.

Після цього Пашинян закликав громадян з подвоєним розмахом продовжити акції громадянської непокори і о 19:00 знову зібратися на площі Республіки. Після чого він пішов на вулицю, де і був затриманий.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...