У ВВП новий "фаворит", - Bloomberg

Новий «фаворит» президента Росії Володимира Путіна - міністр економічного розвитку Максим Орєшкін, який очолив відомство в кінці 2016 року.

Максим Орєшкін

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на трьох чиновників, знайомих з поглядами Путіна, передають Патріоти України.

За даними джерел, міністр, якого можна помітити поруч з главою РФ на великих міжнародних форумах, має більше політичної ваги, ніж його попередники.

Агентство в якості підтвердження повідомляє, що саме Орєшкін розкрив деталі першої зустрічі Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа на саміті G20 в Гамбурзі.

А також, що саме глава МЕР в кінці липня змінив міністра фінансів Антона Силуанова в якості керуючого від Росії в Міжнародному банку реконструкції та розвитку і багатосторонньому агентстві по гарантіях інвестицій.

Крім того, агентство підкреслює, що Орєшкін створив неформальну групу для поліпшення роботи МЕР. До неї увійшли в тому числі Катерина Власова з Citigroup, Зоя Вікторова з PricewaterhouseCoopers, а також Юлія Урожаева з McKinsey. Всі вони недавно прийшли в МЕР і мають прямий доступ до глави відомства, повідомили два співрозмовника агентства.

Сам Орєшкін відмовився від коментарів для Bloomberg.

Орєшкін змінив на посту глави МЕР арештованого і звільненого «в зв'язку з втратою довіри» Олексія Улюкаєва. До листопада 2016 року Орєшкін працював заступником міністра фінансів, свою кар'єру він почав в Банку Росії і Росбанку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...