​Учасники бойових дій на Донбасі запідозрили нардепа в членоушкодженні і вимагають розслідування (документ)

Громадська організація "Київська міська спілка ветеранів АТО" закликала до голови СБУ Василя Грицака з'ясувати обставини, при яких нардеп від фракції "Народний фронт" Євген Дейдей нібито отримав поранення.

Євген Дейдей

Учасники бойових дій на Донбасі запідозрили депутата в членоушкодженні і засумнівалися в тому, що він дійсно є військовослужбовцем.
Відповідна інформація з'явилася в Facebook на сторінці заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, передають Патріоти України.

Чиновник опублікував фотокопію документа, який адресований Грицаку.

"Створюється враження, що зазначений народний депутат вчинив акт членоушкодження, що карається законом ... У разі підтвердження фальсифікації даний факт порочить честь і гідність військовослужбовців, які віддали життя за вільну Україну", - йдеться в тексті.

"Указанный факт является преступлением согласно ч.1 ч. 3 статьи 409 УК Украины "Уклонение от воинской службы путем членовредительства или другим способом, что карается лищением свободы сроком до 10 лет", - с такими словами ветераны обратились к главе СБУ.

У свою чергу Тука підкреслив, що інцидент з Дейдеем є важливим соціальним маркером.

"Цей лист є показником того, що дешевий піар на хворих і важких темах уже за*бав всіх нас!!! Ми не будемо спокійно реагувати на те, як популісти розповідають наївним громадянам про свої псевдо подвиги", - написав чиновник.

"Цей лист йде в роботу в відомства Грицака і Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Києва, впевнений, що є в цих структурах (СБУ та ГВП) люди яких так само як і нас, виводить з себе весь цей цирк і вони не спустять ситуацію на гальмах", - додав Тука.

Також чиновник звернувся до військовослужбовців полку МВС "Київ", до якого має відношення Дейдей. "Якщо вам є що сказати, то кажіть, а не мовчіть!!!! Більш підходящого моменту ніж зараз не буде!" - зазначив він.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...