Удар по скрепах: Рада готує неприємний "сюрприз" для УПЦ МП

У назву церкви повинен буде вказуватися її центр.

Верховна Рада на цьому тижні може прийняти законопроект, який зобов'яже перейменуватися Українську православну церкву Московського патріархату, а також законопроект про порядок переходу громад і майна до складу Православної церкви в Україні. Про це в ході погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передають Патріоти України.

"Що стосується питань перейменування церкви, потрібно переговорити з головою профільного комітету. Якщо буде готовність проголосувати за ці законопроекти, думаю, ми можемо це зробити в четвер", - заявив він.

У свою чергу, від імені фракції БПП її заступник голови Олексій Гончаренко закликав нардепів на цьому пленарному тижні разом відпрацювати два проекти закону. "Перший законопроект стосується назви церкви, щоб вона називалася так, як і повинна називатися відповідно до свого центру, незалежно від того, де він знаходиться. Українська православна церква - одна, це Православна церква України. Друге, нам потрібно прийняти закон і законодавчо врегулювати порядок переходу громад в українську православну церкву, включаючи питання майна, щоб не було жодного хаосу, ні будь-яких посягань, щоб все відбувалося регульовано. І тут своє слово повинна сказати Верховна Рада України. Тому нам терміново потрібно прийняти ці законопроекти", - сказав він.

Гончаренко запропонував створити в терміновому порядку робочу групу, "яка за одну добу підготує ці законопроекти, а ми на цьому тижні їх приймемо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...