Ударять по Москві? - 9 країн ЄС створюють кібернетичні війська

Ще чотири країни приєднаються до проекту на правах спостерігачів.

Дев'ять країн-членів Євросоюзу дійшли згоди про створення кібернетичних сил швидкого реагування. Про це повідомив Раймундас Каробліс, міністр оборони Литви - країни, яка була ініціатором такого об'єднання, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
Крім Литви, до домовленості вирішили долучитися Естонія, Хорватія, Нідерланди, Румунія, Франція, Іспанія, Польща, Фінляндія. Останні чотири країни підпишуть угоду до кінця року, решта - вже в понеділок, 25 червня.
"Мета - створити кібернетичні команди швидкого реагування, ротація яких буде проводитися кожне півріччя", - пояснив Раймундас Каробліс.
Ще чотири країни - Бельгія, Греція, Словенія та Німеччина - приєднаються до проекту на правах спостерігачів.
За словами литовського міністра оборони, команди кібернетичних сил швидкого реагування могли б приходити на допомогу державам-членам Євросоюзу в разі серйозних кібернетичних інцидентів.
Буде розглянуто можливість використовувати для цього проекту кошти бюджету ЄС на придбання комп'ютерної техніки і програмного обладнання. Графік ротації кібернетичних сил намічається затвердити в наступному році.
За даними литовських розвідувальних відомств, велика частина ворожої діяльності в кібернетичному просторі пов'язана з Росією і спрямована в основному проти органів державної влади і управління Литви, а також її енергетичного сектора.

Створення Кіберсил - один з перших проектів в рамках підписаної в минулому році угоди про тіснішу співпрацю ЄС в сфері оборони.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...