Ударні сили ВПС України відпрацьовують знищення морських цілей на Азові (відео)

Цими вихідними чергова ланка українських Су-25 та МіГ-29 за підтримки дій на морі кораблів Військово-Морських Сил ЗС України та Державної прикордонної служби України, здійснили тренування над Азовським морем.

Перевірка готовності відбулась за наказом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, передають Патріоти України.

В ході тренувань було відпрацьоване практичне наведення на морські цілі ворога, що здійснювалися з бортів українських кораблів, які перебували на чергуванні в Азові.

За цими тренуваннями пильно стежили російські військові кораблі, зокрема ПСКР-921 “Кизляр” (177) Берегової охорони ФСБ Росії, який 26 січня 2019 року здійснював супровід українського морського буксиру “Корець” (A830) у визначеному районі. Проте після попередження українським екіпажем про бойові вправи у районі відповідно припису російський корабель відійшов.

ПСКР-921 “Кизляр” (177) прибув до Азовського моря наприкінці жовтня 2018 року з Архангельську разом з іншим однотипним кораблем – ПСКР-920 (б/н 178) “Сиктивкар” по внутрішнім водам Росії.

Озброєння ПСКР-921 “Кизляр” (б/н 177) проекту 10410:

• дві 30 мм артилерійські установки АК-630М
• дві пускові установки для ПЗРК “Игла”
• 2 бомбоскидачі (12 ГБ ББ-1)
• 2х7 55 мм гранатомети МРГ-1 «Огонёк» (гранати РГ-55М, ГРС-55)

ПСКР-921 “Кизляр” (б/н 177) був введений в експлуатацію у 1997 році.

Відео польотів чергової ланки українських бойових літаків:

Як повідомив прес-центр Операції об’єднаних сил – реагування з виходом наворожу морську ціль проведено у визначений нормативом час.

Також нагадаємо, що цього року до Повітряних сил ЗС України очікується надходження нової вітчизняної модернізації МіГ-29МУ2. На цьому літаку буде можливим застосування керованих авіаційних ракет “повітря-земля”, протикорабельних ракет та керованих авіаційних бомб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...