"Угорщина не планує поводити себе цивілізовано, або Як повернути сусіда до здорового глузду", - дипломат

Консул Угорщини в Берегово Матяш Силаді оголошений персоною нон-грата. І повинен залишити територію України.

Матяш Силаді

Консул Угорщини Матяш Силаді грубо порушив міжнародне законодавство, тому має покинути Україну. Про це в сказав колишній міністр зовнішніх справ Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Важко згадати ще один такий прецедент, коли б у незалежній України висилали консула або посла. Зараз пішли на такий крок, адже тему угорської агресивної політики почали активно обговорювати. Угорщина порушила конвенцію з консульських відносин. Через це консул мусить залишити територію нашої держави. Маємо всі аргументи, аби вимагати цього", - пояснює він.

Угорщина поводиться симетрично. Це нагадує тактику дій Росії, вважає експерт. "Саме РФ дуже активно практикує дзеркальні відповіді в міжнародних відносинах. Нормальна європейська цивілізована країна може визнати свою помилку, перепросити за неї та зробити все, щоб виправити ситуацію. Угорщина не планує поводити себе цивілізовано, вона обрала шлях ескалації конфлікту, який сама ж спровокувала", - говорить Володимир Огризко.

Він наголошує, що нам треба вибудувати стратегію нормальних стосунків, але з нинішньою угорською владою це зробити надто складно. "Прем'єр-міністр Віктор Орбан надто товаришує з Путіним. Тож треба знайти спосіб повернути його до здорового глузду. Україна має чітко тримати свою позицію. Можемо тиснути на Угорщину через НАТО та ЄС. В Європейському Союзі вже не задоволені угорською внутрішньою політикою. Тож наші претензії до Будапешту нікого не здивують", - додає дипломат.

Консул Угорщини в Берегово Матяш Силаді оголошений персоною нон-грата. І повинен залишити територію України. Через скандальне відео, де в консульстві Угорщини українцям видавали угорські паспорти та просили нічого не казати про це держорганам. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт дзеркально відповість на рішення України. Четвертого жовтня українському консулу Аркадію Гупало повідомили, що він має поїхати з Угорщини протягом 72-ох годин.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...