Ухвалення польською владою резонансного “антибандерівського” закону стурбувало українців, які проживають на території цієї країни

Українці в Польщі бояться нападів, переслідувань і обману з боку роботодавців.

Масштаби цих побоювань виглядають серйозно, адже в Польщі працює приблизно 1,5 млн українських заробітчан, передають Патріоти України.

“Якщо раніше на українців нападали в основному радикали, то тепер змінюється ставлення пересічних поляків. За тими настроями, які я спостерігаю, швидше за все, далі буде тільки гірше”, – зізнається львів’янка Галина Федів, яка працює в Польщі швачкою. Вона каже, що їй в автобусі зробили зауваження за розмови по телефону українською мовою.

Медсестра Оксана Гузар скаржиться, що її знайомих побили прямо на вулиці. Вона говорить, що причиною агресії може стати українська мова або навіть жовто-блакитний браслетик на руці. “У мене 12-річний син носить футболку з тризубом, йому в школі вчителі порадили не носити її. Вона, мовляв, бандерівська. Так, може, вже за тризуб в Польщі будуть заарештовувати? Дожили”, – говорить Гузар.

Також вона зізнається, що у її подруги теж почалися проблеми в Польщі. Причиною стали проукраїнські пости в соціальних мережах. Гузар каже, що подруга отримує безліч повідомлень із погрозами від поляків. “Пишуть “Бандерівці, геть з Польщі!”, “Ти відповіси за Бандеру”. Приятелька тепер без супроводу не виходить на вулицю”, – зазначає Гузар.

Житель Івано-Франківська Олег Пелех переживає за свій бізнес. Він відкрив в Польщі майстерню по ремонту взуття, але тепер боїться втратити клієнтів. За його словами, один з поляків відмовився робити замовлення після того, як дізнався, що Пелех родом з України. “Тепер просто страшно зізнаватися, що я сам – з батьківщини Бандери, мої предки жили недалеко від Старого Угриніва. Краще, напевно, говорити, що приїхав з Донецька”, – ділиться Пелех.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...