Ухвалення закону про деокупацію не зупинить війну, а навпаки – спровокує Кремль на різкі кроки, - Безсмертний

Захід стимулює українську владу робити «хоч щось», аби ті могли продовжити санкції проти Росії.

Однак, «поки товстий схудне, то худий здохне», сказав в ефірі "Радіо Свобода" колишній представник України у політичній підгрупі тристоронньої контактної групи у Мінську Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Я дуже часто чув від західних партнерів слова: ви щось робіть! І друга фраза: ви приймайте все, що завгодно – Росія все рівно не виконає своїх зобов’язань... І ми продовжимо санкції. Але запам’ятайте українське прислів’я: поки товстий схудне, то худий здохне. Ось драма ситуації!", - зазначив Безсмертний.

"Те, що зроблено вчора у Верховній Раді, з моєї точки зору, – це не вчорашній, це позавчорашній крок, який треба було робити і не тільки Україні, а й США, і західним союзникам. Якщо хтось думає, що ці рішення приведуть нас до миру, то помиляється. Це чемберленщина. Ці рішення приведуть до загострення конфлікту. Росія не відступить. Це Росію спровокує на різкі кроки. Ми паралельно збільшуємо товарообіг, і при цьому на третьому році для політичного керівництва держави стає зрозуміло, що Росія – агресор! Для кого це новина, що Росія – агресор?!

Маневри вчорашнього дня свідчать про неготовність розв’язати проблему. Продовжили дію закону, який не вступить у дію, тому що сторони перебувають у ситуації, коли не покинуть своїх стартових позицій. Наступний закон, ухвалений у першому читанні, – у нього доля може бути різна. Найімовірніше, він у тексті носитиме такі ж «геніальні» думки, як і закон про особливості місцевого самоврядування. «Геніальність» людської думки доведе його до такої ж бездіяльності. Таким чином маємо в районі 50 мільйонів людей, які втягнуті в міжнародний конфлікт. Відповіді в результаті подібних дій одної і другої сторони немає.

На сьогодні є шанс вийти з цього стану війни. Я рекомендував би депутатам, якщо вони достатньо готові, щоб іти такою дорогою через закон про деокупацію, починаючи від назви, закінчуючи концептуальними змінами, цей закон треба міняти. Там ніякої реінтеграції немає. У законі закладені внутрішні суперечності, які не дозволяють бути йому таким, як він є. Кроки, які були зроблені, несуть у собі колосальну небезпеку.

Я хотів би, щоб українська сторона, МЗС роз’яснювали позицію, чому Україна веде себе таким чином, а не хапалися швиденько за два дні, ґвалтували парламент і протягували через парламент речі, які все одно не діятимуть. Ситуація кардинально змінилася! Сьогодні по обидві сторони лінії фронту всі розуміють: краще поганий мир, ніж хороша війна", - резюмував Безсмертний.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...