"Україна - не Росія": Ветеран АТО підкорив Кіліманджаро (фото)

Мандрівник пояснив африканцям, що українцям образливо, коли їх називають росіянами.

Валерій Ананьєв на Кіліманджаро

Український військовий, ветеран АТО, письменник, блогер і мандрівник Валерій Ананьєв розповів про складний підйом на найвищу точку Африки - гору Кіліманджаро, яка знаходиться в Танзанії. А також, як доводив африканцям, що Україна це не Росія. Свою історію український військовий публікує в соцмережах, передають Патріоти України.

Валерій розповідає, що коли говорив "я з України", його постійно перепитували "Раша?". На це він різко заперечував і казав, що росіяни вбили 11 тисяч українців. Він попросив танзанійців розповісти про це друзям, щоб не плутали, тому що українцям це образливо.

У перший день мандрівник подолав 2 900 метрів. Він йшов без зупинки п'ять годин з 21-кілограмової ношею. "Скажу чесно, було складно. Несподівано складно. Ні, я в свідомості, я уявляв, що 21 кг перти вгору буде непросто. І 5 годин поспіль крутого підйому під дощем мене здивували. Зате тепер є досвід - що це таке", - пише мандрівник.

Наступного дня Валерій Ананьєв подолав висоту 3 900 метрів. Мандрівник розповідає, що другий день його здивував - він очікував, що буде складніше, ніж першого. "Рівень кисню - 63% від нормального. Температура тут стала відчутно нижче. Крім температури, тут я вперше в житті відчув наслідки гіпоксії: біль в голові від збільшення внутрішньочерепного тиску і якісь проблеми з диханням, чи то я просто бронхи застудив", - поділився досвідом військовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...