Україна - серед лідерів по кількості танків на душу населення

Україна увійшла до п'ятірки країн Європи, у яких на душу населення доводиться найбільша кількість танків.

Про це повідомляє сайт Vividmaps, передають Патріоти України.

За даними рейтингу, на 100 тисяч українців у нашій країні доводиться 5.52 основних танка і це п'ятий результат у Європі. Перше місце на континенті займає Росія, яка має найпотужнішу танкову армію в світі. Друге, третє і четверте місце зайняли Балканські країни Греція, Сербія і Болгарія. П'яте місце віддали Україні. Лише на кілька десятих "танка" від України відстає Білорусь, маючи коефіцієнт 5.44.

Дивлячись на карту представлену рейтингом, спливає цікава тенденція, що чим західніше країна - тим менше вона має танків на душу населення. У країнах Прибалтики, Нідерландах і Бельгії вони взагалі не були взяті на озброєння. Примітно, що на Балканах часто використовують танки Т-55, які не зможуть надати конкуренцію сучасним танкам типу українського "Оплоту", проте досі мають стратегічне значення.

На першому місці в світі розташований Ізраїль з приголомшливими 31.48 танків на 100 000 чоловік. На другому місці Сирія з коефіцієнтом 24.54, а на третьому мілітаризована Північна Корея з результатом 19.78. Ось підбірка по деяким країнам світу:

США: 1,8
Китай: 0,47
Індія: 0,33
Пакистан: 1,49
Північна Корея: 19,78
Сирія: 24,54
Ізраїль: 31.48
Йорданія: 16,77
Саудівська Аравія: 3,49

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...