"Україна готова до накопичувальної системи пенсій", - Розенко

Для впровадження другого рівня пенсійної системи потрібно рішення парламенту.

Україна в цілому готова до впровадження накопичувального рівня пенсійної системи. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Чиновник закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон, необхідний для запуску цього рівня пенсійної системи з 2020 року. "[Запустити накопичувальну пенсійну систему з 2020 року] можливо, якщо парламент найближчим часом за це проголосує. Нам потрібно приблизно три-чотири місяці для прийняття додаткової нормативної бази з запуску накопичувальної системи. Тому я закликаю Верховну Раду якомога швидше це зробити, і з 2020 року запустити накопичувальний рівень", – зазначив Розенко.

Віце-прем'єр підкреслив, що проблема з впровадженням другого рівня пенсійної системи в останні роки була пов'язана з балансуванням бюджету Пенсійного фонду України, але, на його думку, зволікати з введенням накопичувального рівня більше не можна. "Якби Україна вчасно ввела накопичувальну систему, приблизно 10 років тому, то ми б за цей час акумулювали більше ресурсів в економіці України від системи пенсійного страхування, ніж отримали кредитів від Міжнародного валютного фонду. Ось якого ресурсу ми позбавлені через нерішучість політиків" , – додав віце-прем'єр.

Розенко впевнений, що Україна готова до впровадження накопичувальної системи, і потрібно тільки політичне рішення Верховної Ради щодо її запуску. "Для цього є відповідні підготовлені і узгоджені, в тому числі з урядом, проекти законів", – підкреслив Розенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...