Україна і Польща спільно відстоюватимуть права заробітчан

В Україні та Польщі в наступному місяці почнеться широка кампанія "Партнерство і працевлаштування", яка популяризуватиме легальне працевлаштування українців в Польщі.

Про це в коментарі Укрінформу розповів голова Польсько-української господарської палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота, передають Патріоти України.
«Кампанією ми хочемо протидіяти патологіям під час рекрутації працівників в Україні, а з іншого боку в Польщі боротися з випадками, коли посередники не дотримуються умов працевлаштування в питаннях грошової винагороди, соціального забезпечення, вже не кажучи про випадки нелегального працевлаштування», - зазначив Піхота.
За його словами, головним партнером Польсько-української господарської палати щодо цієї кампанії в Україні буде Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування. До неї будуть залучатися також і державні органи, зокрема Державна інспекція праці Польщі.
«Зараз ми збираємо партнерів для цієї кампанії - організації, фірми, людей доброї волі, які хочуть, щоб працевлаштування українців за кордоном проходило прозоро, чітко, відповідно до закону по обидва боки кордону», - констатував Піхота.
Піхота повідомив, що робоча назва кампанії «Партнерство та працевлаштування», де партнерство означає польсько-українське співробітництво, а працевлаштування - легальність дій. Він зауважив, що кампанія не буде обмежуватися в часі, і проводитиметься тривалий час у формі семінарів, круглих столів, конференцій, під час яких всі зможуть викласти свою думку щодо поліпшення ситуації в контексті боротьби з порушеннями при працевлаштуванні.
Офіційно кампанія почнеться під час балтійського бізнес-форуму (Baltic Bisiness Forum) в місті Свіноуйсьце 18-20 квітня.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...