Україна є повноцінним партнером для ЄС. Відтак, знання української мови тут буде у нагоді", - бельгійський філолог

Політична ситуація сприяє інтересу до України. Зростає в Європі й інтерес до української мови.

Нілс Сметс

"Я вивчав кілька джерел щодо поширення української мови у світі. Деякі дані відрізнялися. Але значення української нині зростає. Йдеться про розвиток бізнесових контактів, переорієнтацію торгівлі України на Європейський Союз. Ми також маємо Угоду про асоціацію з Україною, поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. Країни-члени, керівні інституції Євросоюзу та Україна мають насичений порядок денний для співпраці. Українські політики також активні в ЄС. Україна є повноцінним партнером для Спільноти. Відтак, знання української мови тут буде у нагоді", - каже філолог із Бельгії, укладач підручника української мови Нілс Сметс, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Політична ситуація сприяє інтересу до України. "Зокрема, й через трагедію зі збиттям малайзійського літака рейсу МН17. І журналісти, і політики хочуть мати первинну інформацію про це. Багато хто знає російську, читає новини російськомовних українських медіа. Але знання української стало би в нагоді, щоб розуміти позиції та думки, наприклад, українських політиків", - каже він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...