Україна може стати новим лідером СНД, - політолог

Україні не потрібно повністю припиняти всі контакти і зв'язки з країнами СНД.

Олеся Яхно-Білковська

Таку думку висловила український блогер і політолог Олеся Яхно-Білковська в ефірі одного з українських телеканалів, передають Патріоти України.

На думку експерта, СНД дійсно останні роки перетворилося в ручний механізм Кремля, але в той же час зараз в складі співдружності все більше країн, які хочуть вирватися з-під впливу Москви.

«Я не поділяю позицію тих, хто вважає, що Україні треба припинити відносини з країнами СНД. Прямо навпаки - є загальна мета захисту від загрози РФ, і Україна тут стає центром тяжіння, а також взаємовигідне економічне співробітництво», - зазначила Ялеся Яхно-Білковська.

За її словами, потрібно враховувати той факт, що створення Кремлем військового конфлікту на Донбасі закінчилося провалом, мається на увазі те, що російській владі не вдалося нав'язати політичні зміни - федералізацію, а також зупинити процес Асоціації з ЄС. Незважаючи на те, що військові дії поки все ще тривають, можна прогнозувати актуалізацію врегулювання та інших конфліктів, тимчасово заморожених, на базі яких були створені невизнані республіки.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...