Україна під прицілом? ''Росія готує ядерну війну в Європі'', - експерт

Росія створює зброю для обмеженої ядерної війни в Європі.

Про це розповів професор Празького муніципального університету, військово-політичний експерт Юрій Федоров. Він зазначив, що Кремль ініціював новий виток ядерних озброєнь, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Федоров нагадав, що у Росії, як і у США, є право мати крилаті ракети морського базування великої дальності. "Це "Калібр". Ними обстрілювали цілі в Сирії. Їх максимальна дальність приблизно 2500 км, їх пускові установки знаходяться на підводних човнах і на надводних кораблях, в тому числі ракетних корвети, наприклад, перекинутих в минулому році в Азовське море "Град Свияжск" і "Великий Устюг". Ракетний корвет, по суті справи, просто плаваюча пускова установка. Але в порівнянні з наземними пусковими комплексами підводні човни і кораблі дуже дороги і уразливі. Навіть малий ракетний корабель в рази дорожче сухопутних пускових установок", – пояснив експерт.

Федоров зазначив, що такі російські ракети, швидше за все, оснастять ядерними боєголовками.

"Не ясно наскільки відповідають дійсності твердження російських генералів про точність ракет, випущених проти цілей в Сирії. Та й 100-200 ракет, кожна з яких несе півтонни вибухівки, безумовно небезпечні, але не можуть заподіяти європейським країнам неприйнятний збиток. А тому в Росії повним ходом створюють зброю для обмеженої ядерної війни в Європі, ініціюють новий виток гонки не просто озброєнь, але озброєнь ядерних", – уклав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...