Україна підготувала для Росії чимало несподіванок на Генасамблеї ООН - посол Єльченко

Є кілька ініціатив, які поки не будуть розкриті для колишнього стратегічного партнера України.

Постпред України при ООН Володимир Єльченко

Україна на засідання Генасамблеї ООН підготувала для Росії чимало несподіванок, - розповів в інтерв'ю «Укрінформу» постпред України при ООН Володимир Єльченко, передають Патріоти України.

За його словами, є кілька ініціатив, які поки не будуть розкриті для колишнього стратегічного партнера України.

«Але нехай вони будуть певні того, що на їхньому шляху буде чимало несподіванок», - заявив Єльченко.

«Можу тільки сказати, що це безліч питань. Генасамблея має шість головних комітетів, які охоплюють сфери економіки, прав людини, міжнародного права, інформації, і в кожній з них можна знайти багато моментів, які Москва або порушила, або просто не виконує. Звісно, це все буде стосуватися агресії РФ проти України», - зазначив постпред.

Окрім того, за словами Єльченка, 16 жовтня в Нью-Йорку відбудуться вибори до складу Ради з прав людини. Він висловив надію, що Україна буде обрана до нового складу цього органу. Там можна буде порушувати безліч питань і по Криму, і щодо Донбасу в контексті прав людини, зазначив дипломат.

Наприкінці серпня президент України Петро Порошенко повідомив, що планує представити на Генасамблеї ООН у вересні ідею розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...