Україна програла Росії "аміачну суперечку" в СОТ: У Кабміні запевняють, що це перемога

Рішення у справі спору Росії проти України з антидемпінгових заходів Києва щодо нітрату амонію з РФ було оприлюднено Світовою організацією торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку, передають Патріоти України. Відзначається, що наша країна програла спір по ключовим позиціям.
В цей же час в міністерстві трактують це рішення як перемогу, стверджуючи, що експерти СОТ підтримали основну позицію України. У відомстві зазначили: «Група експертів не висловила свого заперечення позиції України в частині необхідності дотримання ринкового принципу формування вартості експортного товару і відхилила ряд процесуальних вимог Росії».
У міністерстві визнають, що група прийняла рішення про задоволення частини вимог РФ щодо окремих елементів процедури проведення розслідування, а в частині - підтримала позицію України.

Також в Мінекономрозвитку визнають, що групою експертів було прийнято рішення про недотримання українською стороною вимог СОТ щодо поширення в 2014 році дії антидемпінгових заходів на групу компаній ЄвроХім, на продукцію яких в 2010 році на підставі рішень суду було встановлено нульову ставку мита. У свою чергу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська заявила: «Це важливе рішення, бо ним визнано право на проведення коригування при підрахунку нормальної вартості товару в разі доведення її «неринкового» характеру. Така практика дозволяє створювати умови для функціонування конкурентного ринку з рівними умовами для всіх учасників».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...