Україна проти Росії: Які протистояння відбудуться невдовзі на боксерському ринзі

Тиждень тому в Ризі (Латвія) російський боксер Іса Чанієв захистив титули WBO International і IBF International у легкій вазі після чого заявив журналістам, що найбільше хотів би зустрітися з Василем Ломаченком – чемпіоном WBA у цій же вазі.

Олександр Усик – Мурат Гассієв

Gazeta.ua розглядає, які чемпіонські поєдинки між боксерами України та Російської Федерації можуть відбутися в найближчі рік-два, передають Патріоти України.

Олександр Усик – Мурат Гассієв, фінал Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі. Найближчий із українсько-російських протистоянь в ринзі. Переможець стане володарем трофею Мухаммеда Алі та абсолютним чемпіоном світу – нині кожен із суперників володіє двома титулами. Фінал був запланований на 11 травня у Джидді, Саудівська Аравія, але був відкладений через травму Усика. Наразі невідома дата і місце проведення бою. Ймовірно він пройде в другій половині липня. Якщо Усик переможе, то є велика вірогідність, що наступний бій проведе проти ще одного росіянина - "чемпіона у відпустці" за версією WBA Дениса Лебедєва.

Олександр Гвоздик – Артур Бетербієв, об'єднавчий бій у напівтяжкій вазі. В наступному поєдинку, або через один, харків'янин повинен поборотися за повноцінний титул WBC з переможцем бою між канадійцем Адонісом Стівенсоном і шведом Баду Джеком – він пройде наступної ночі. Наразі Гвоздик володіє "тимчасовим" поясом за цією версією. В разі перемоги, поглядатиме в бік інших трьох чемпіонів. А всі вони росіяни. За словами Гвоздика, найбільш реальним виглядає його бій проти чемпіона IBF Артура Бетербієва. Натомість Сергій Ковальов (чемпіон WBO) і Дмитро Бівол (чемпіон WBA) рухаються в напрямку до об'єднавчого бою між собою. Відтак, теоретично років за два Гвоздик може поборотися з Ковальовим або Біволом за звання абсолютного чемпіона світу.

Василь Ломаченко – Роман Андрєєв, захист чемпіонського титулу. Попри те, що Іса Чанієв високо котирується в рейтингах боксерських федерацій, більш імовірним і швидшим російським суперником для Василя Ломаченка виглядає Роман Андреєв – обов'язковий претендент на титул WBO. Саме з чемпіоном за цією версією, мексиканцем Реєм Бельтраном 25 серпня дуже ймовірно зустрінеться Ломаченко. Ну а тоді вже можливо проведе обов'язковий захист завойованого титулу проти Андреєва.

Нині нараховується 192 українських і 413 російських активних боксерів. Троє українців володіють повноцінними чемпіонськими поясами – Василь Ломаченко, Олександр Усик та Артем Далакян, а Олександр Гвоздик – "тимчасовим". Росія має чотирьох повноцінних чемпіонів – Мурата Гассієва, Сергія Ковальова, Дмитра Бівола та Артура Бетербієва. Українці мають кращі позиції за своїх регіональних сусідів в рейтингах найкращих боксерів незалежно від вагової категорії. Беремо за основу рейтинг статистичного сайту Boxrec.com, який використовує комп'ютеризовану систему нарахування балів. Ломаченко в ньому другий, Усик – 11-й. Найкращий з росіян – Ковальов – тільки 21-й.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...