Україна припиняє участь своїх представників у діяльності органів СНД

Також МЗС доручено вжити заходи стосовно припинення дії окремих міждержавних угод.

Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів Співдружності незалежних держав (СНД). Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні прес-служби РНБО стосовно сьогоднішного засідання Ради та ухвалених нею рішень, передають Патріоти України.

"Рада також підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД та доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів стосовно припинення дії окремих міждержавних угод", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на засіданні РНБО президент України Петро Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах Співдружності незалежних держав (СНД), і доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників.

"Другим пунктом порядку денного (РНБО – ред.) є проект рішення про припинення дії окремих угод щодо Співдружності незалежних держав. Міністр закордонних справ Павло Клімкін докладно проінформує про це, ми провели кілька нарад", - сказав глава держави.

"Ми будемо звертатися до парламенту щодо скасування угоди про участь України в координаційних органах СНД, яка булат ратифікована парламентом, низки інших угод, які не мають більше сенсу для України", - зазначив Порошенко.

Президент наголосив, що Україна не була ніколи членом СНД. "Ми не можемо вийти звідти, куди Україна ніколи не входила. Але ми припиняємо участь в координаційних органах СНД", - сказав глава держави.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...