Україна розпочала розвідувальні роботи з пошуку нафти і газу в Чорному морі (відео)

В Одесі відійшло у рейс єдине в Україні науково-дослідне судно ISKATEL, яке шукатиме нафту і газ на північно-західному шельфі Чорного моря.

Про це повідомила радниця голови Держслужби геології та надр України Оксана Оринчак, передають Патріоти України.

Відомо, що експедиція ISKATEL триватиме 15 днів. Сейсморозвідувальні і геохімічні роботи будуть здійснюватись в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину. Район робіт - північно-західний шельф Чорного моря.

Наразі південний регіон країни - найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

"У планах нашого підприємства "Причорномор ДРГП" проведення комплексних геофізичних і геохімічних дослідженнь з метою виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об’єктів з відпрацюванням 7000 км. профільних робіт сейсморозвідки і 3200 станцій геохімічних спостережень”, - зазначила радниця.

Наприкінці листопада 2016 року ISKATEL провів перший етап морських робіт на північно-західному шельфі Чорного моря. Як зазначають науковці, запаси газу становлять на менше 40 млрд куб м газу на площі 7 тис. кв. м.

"Тобто Україна може повністю себе забезпечувати себе газом", - підсумувала Оринчак.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...