Україна самостійно виготовлятиме модернізовані ракети для ЗРК "Бук"

За останні кілька років вітчизняним підприємствам вдалося практично з «нуля» налагодити виробництво найбільш гостродефіцитних складових і відновити майже чверть парку вітчизняних зенітних ракетних комплексів (ЗРК) "Бук-М1».

Українські підприємства активно освоюють ремонт старої «Буковської» ракети 9М38М1. Особлива увага - двигунам і твердому ракетному паливу, якість і кондиція яких впливають на розгін, швидкість і дальність ураження цілі, передають Патріоти України.

Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод» розробило нове сумішне тверде ракетне паливо з поліпшеними характеристиками, випробування якого вже йде. Очікується, що завдяки новим порохам і деякими змінами в програмному забезпеченні ракети її швидкість і дальність польоту істотно збільшаться. Якщо ракетники будуть задоволені «поведінкою» ЗКР під час випробувальних пусків, то відразу після їх закінчення почнеться «перезаправлення» відремонтованих ракет.

Цей досвід згодом використовуватимуть для розробки нових перспективних ЗКР. Однак і це не все - зараз Україна закупила необхідне закордонне обладнання для налагодження замкнутого циклу виробництва ракет «Буковського» калібру, яке в подальшому буде використовуватися і для виробництва перспективних українських ЗРК середньої дальності.

Багатофункціональний високомобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середньої дальності «Бук» (остання модернізація ЗРК «Бук-М1-2") призначений для знищення літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, вертольотів і інших повітряних об'єктів (залежить від модернізації). Зенітний ракетний комплекс може застосовуватися для протиповітряної оборони військ, військових об'єктів, важливих адміністративно-промислових та інших територій (центрів) при масованому застосуванні засобів повітряного нападу, а також може бути модулем тактичної ПРО.
До складу бойових засобів входять:
Командний пункт (КП) 9С470;
Радіолокаційна станція виявлення цілі (СВЦ) 9С18;
До шести самохідних вогняних установок (СВУ) 9АЗ10;
До шести пуско-зарядних установок (ПЗУ) 9А39;
Зенітні керовані ракети (ЗУР) 9М317.
Основні характеристики:
«Бук»«Бук-М1»
Типы целейсамолетысамолеты, вертолеты, крылатые ракеты
Зона поражения аэродинамических целей, км:
по дальности3,5-25-303,0-35
по высоте0,025-200,015-22
по курсовому параметру1822
Максимальная скорость целей, м / с800800
Количество одновременно обстреливаемых целей одним ЗРКдо 6до 6
Вероятность поражения одной ракетой:
аеродинамичных целей0,7-0,90,7-0,9
крылатих ракетне нижче 0,4не нижче 0,4
вертольотов0,3-0,70,3-0,7
Время развертывания, мин.55
Время перехода из режима «в боевой, с2020
Время зарядки СВУ, мин.1212


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...