Україна стає справжньою державою за щирим бажанням кожного українського громадянина, - Портников

Якби президент РФ Володимир Путін "не збожеволів" і не почав агресію проти України, українське суспільство після євромайдану знаходилося б перед перспективою тріумфу проросійських сил точно так же, як це сталося після Майдану 2004 року.

Віталій Портников

Таку думку політичний оглядач Віталій Портников висловив в колонці для "Еспресо", передають Патріоти України.

"Хіба ми не будемо перебувати перед такою перспективою вже завтра - якщо тільки в Москві вирішать, що пора йти з наших земель і знову запропонувати нам" братні обійми"? Адже насправді ми стаємо України тільки тому, що захищаємося. А ми повинні стати Україною, тому що таким є щире бажання кожного українського громадянина. Це не одне й те саме - від безвиході і за бажанням", - пише він.
За словами Портнікова, у України "є час на проведення структурних реформ, на боротьбу з корупцією, на європейську інтеграцію".

"Багато країн з такою економікою, як наша, вирішували ці проблеми десятиліттями - і Україна не стане винятком. Якщо популістські настрої в суспільстві візьмуть гору, не виключено і "латиноамериканське "ходіння по колу", - вважає він.

Оглядач зазначив, що його це не лякає.
"Ні в якому разі не кожна країна стає успішною відразу. Якщо процвітаючу Україну побудують не діти, а внуки сучасних українців - це вже буде серйозним досягненням після століть рабства і бездержавності. Але на що у нас дійсно немає часу - так це на вижимання з себе раба. Московського раба", - пише він.
На думку Портникова, євромайдан і агресія Росії дали Україні історичний шанс стати самою собою.
"Зрозуміти, наскільки глибоко пустило коріння в її землі колоніальне спадщина. Наскільки небезпечна рабська ментальність для майбутнього країни. Ви можете проводити реформи, боротися з корупцією, домагатися особистого успіху. Але якщо ви не побудуєте справжньої держави - все це буде ні до чого", - вважає оглядач.
Він зазначив, що тільки країна зі своїми історією, мовою, традиціями і власним майбутнім може розраховувати на успіх.
"Головна причина всіх українських бід - байдужість до України. І перемагаємо ми тільки тоді, коли згадуємо про неї", - заявив Портников.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...