Україна стала одним з лідерів Східної Європи в сфері штучного інтелекту

​За кількістю компаній в сфері штучного інтелекту Україна знаходиться в першій трійці країн Східної Європи.

Про це свідчать дані звіту Artificial Intelligence Industry in Eastern Europe 2018, складеному компанією Deep Knowledge Analytics, передають Патріоти України.

Згідно зі звітом, в Україні налічується 57 компаній, які працюють в сфері ІІ. Більше в регіоні тільки у Польщі (110) та Росії (133). При цьому в Україні всього 11 інвесторів галузі - це п'ятий показник.

Автори дослідження, посилаючись на базу даних Clutch.co, відзначають, що Україна лідирує за кількістю аутсорсинг-компаній в галузі штучного інтелекту - причому не тільки в Східній, а й у Західній Європі.

Всього таких установ в країні 26, тоді як у всьому світі 226.

Укладачі звіту підкреслюють, що за даними LinkedIn, в Україні понад 2000 компаній-розробників у сфері ІІ.

Більшість українських компаній з галузі штучного інтелекту працюють над програмним забезпеченням (38%). Серед інших популярних напрямків - інформаційні технології, чатбот і ІІ-асистенти, Фінтех-рішення та розважальні продукти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...