Україна точно буде в НАТО: Міністр оборони Естонії зробив потужну заяву

Естонський міністр оборони Юрі Луйк розповів, як Україні варто йти до членства в НАТО і висловив впевненість, що це колись станеться.
міністр оборони Естонії Юрі Луйк

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди", передають Патріоти України.

"Я справді вірю, що Україна буде членом НАТО" - заявив він, відповідаючи на запитання про євроатлантичні перспективи України та Грузії. "Звичайно, я не можу передбачити, коли це станеться, але я завжди казав своїм як українським, так і грузинським колегам: дійте спокійно. Працюйте над цим, і будьте готові використати будь-яку можливість (для зближення з Альянсом), якщо вона з’являється", - пояснив політик.

Міністр закликав скептиків згадати про історію наближення балтійських держав до НАТО. "Не було очевидним, що вони увійдуть до НАТО. Понад те, це припущення до певного часу навіть видавалося абсурдним, навіть на експертних дискусіях", - нагадав він. "Ви пам’ятаєте, свого часу президенти Путін та Буш були ледь не друзями. Але попри це президент Буш проголосував за те, щоб держави Балтії вступили до НАТО. Згадайте що сказав Путін: так, нам це не подобається, але ми точно не будемо розпочинати війну через це. Звичайно, зараз час інший, але я раджу не втрачати надію", - додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...