"Україна втрачає мільярди через податкові схеми", - Spiegel

Україна щороку втрачає до 750 мільйонів євро через сумнівні схеми ухиляння від податків.

Результати дослідження свідчать, що від 2015-го до 2017 року експорт залізної руди з України був щонайменше на 20 відсотків недооцінений. Під схеми потрапляють також сталь і продукти сільського господарства, - йдеться в матеріалі німецького видання Spiegel, передають Патріоти України.

Експерти екстраполювали дані гірничої промисловості на інші галузі та з’ясували, що приховування прибутків за кордоном коштує Україні приблизно три мільярди євро.

Згідно з дослідженням, найпоширенішим методом ухиляння від сплати податків є встановлення так званої трансфертної ціни. Компанії з країни з більш високими податками, наприклад України, продають свою продукцію до відділів тієї ж самої компанії, однак в країнах з нижчими податками за ціною нижчою за ринкову. Таким чином, компанія надає меншу суму прибутку до оподаткування в Україні.

Автори дослідження вважають його результати особливо важливими, тому що ЄС від 2014 року надав Україні фінансову допомогу на 11 мільярдів євро. Це є великою грошовою допомогою країні, чий річний економічний оборот складає 92 мільярди євро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...